VNG Burgerpeiling uitvoeren.

Als gemeente staat u voor de uitdaging uw beleid en dienstverlening zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van uw inwoners. De VNG burgerpeiling is een gevalideerde modelvragenlijst en onderzoeksmethodiek voor inwoneronderzoek waarmee u inzicht krijgt in wat er leeft onder uw inwoners. Met Gemeentepeiler kunt u deze  burgerpeiling onder uw inwoners uitvoeren.

Wat is de VNG burgerpeiling?

De burgerpeiling van VNG Realisatie (voorheen KING) is een onderzoeksinstrument om inzicht te krijgen in de opinie, leefbaarheid en betrokkenheid van uw inwoners.

Met Gemeentepeiler kunt u de VNG Burgerpeiling uitvoeren in verschillende fases. De inwoner ontvangt hierdoor niet in één keer een hele grote vragenlijst maar hij krijgt gedurende een periode steeds een aantal peilingen die gaan over één van de Burgerpeiling thema’s (leefklimaat, welzijn en zorg, de relatie tussen inwoner en gemeente en de directe dienstverlening).

burgerparticipatie toepassingen 6
burgerpanel 7

Werven van respondenten

Het uitvoeren van een de burgerpeiling is vooral zinvol als er veel inwoners aan meedoen. Doordat wij u helpen met de promotie van de burgerpeiling onder uw inwoners krijgt u de response die u nodig heeft om het inzicht te krijgen dat u verwacht van de burgerpeiling.

Doordat uw inwoners geen ellenlange vragenlijst hoeven in te vullen maar per thema steeds een aantal korte peilingen beantwoorden ligt de response ratio hoger dan bij traditionele papieren of online enquêtes.

Burgerpeiling uitvoeren met Gemeentepeiler

U kunt de burgerpeiling in z’n geheel laten uitvoeren door Gemeentepeiler. De peilingen die vallen in de diverse thema’s worden voor u ingepland in het Gemeentepeiler Dashboard. U kunt hier uiteraard zelf opiniepeilingen of andere vragenlijsten aan toevoegen.

Als de burgerpeiling voltooid is dan leveren we de resultaten op in een overzichtelijke rapportage. Ook dragen we er zorg voor dat de data wordt aangeleverd aan VNG Realisatie zodat u data kunt vergelijken met de resultaten van andere gemeenten en kunt bekijken op www.waarstaatjegemeente.nl.

Regelmatig Opiniepeilen Gemeente

Aan de slag met de Burgerpeiling?

Wilt u zien hoe Gemeentepeiler werkt en hoe u een hogere response ratio realiseert door de de burgerpeiling gefaseerd uit te voeren onder uw inwoners?

Vraag dan nu een demo aan.

Aanvragen

wilt u meer weten?

We komen graag een keer bij u langs om te laten zien wat u allemaal met Gemeentepeiler kunt bereiken. Stuur ons een mailtje op [email protected] of bel naar 0316 849 358