Laagdrempelige 

 burgerparticipatie 

 voor iedereen 

demo aanvragen Toepassingen
Gemeente app notificatie

Dit is Gemeentepeiler

Met burgerparticipatie app Gemeentepeiler stuurt u als gemeente eenvoudig peilingen naar uw inwoners. Geef praktisch invulling aan interactieve besluitvorming en krijg razendsnel inzicht wat er leeft in uw gemeente. 

De Gemeentepeiler app

Toegankelijk, inclusief en vooral ook leuk!
Iedereen kan mee doen.

Toepassingen

Elke gemeente in Nederland is bezig met burgerparticipatie, interactieve beleidsvorming, en de omgevingswet zijn veel gehoorde termen. Maar hoe geef je hier als gemeente praktisch en op een goede manier invulling aan?

Ga de diepte in

Hoe betrek je jongeren bij onderzoek? Wat is interactieve beleidsvorming nu eigenlijk? Zomaar wat vragen die we op ons blog proberen te beantwoorden. 

Laagdrempelige Burgerparticipatie

#digitalisering #betrokkenheid #data-gedreven  #inzicht

Creëer structurele betrokkenheid

Gemeentepeiler is een gebruiksvriendelijke participatie app waarmee inwoners regelmatig hun mening kunnen geven over thema’s en onderwerpen die spelen in hun gemeente, dorp, wijk of buurt. De peilingen die binnenkomen op de app zijn meestal kort en bestaan uit 1 tot 15 vragen. Deze peilingen komen bij uw inwoners binnen alsof het een WhatsApp bericht is. Dit sluit erg goed aan op wat uw inwoners gewend zijn. Gemeentepeiler is een laagdrempelige vorm van burgerparticipatie die weinig moeite kost.

Na het beantwoorden van een peiling ziet de inwoner direct een tussenresultaat en na afloop van een peiling verschijnt ook de einduitslag op de smartphone. Deze directe feedback maakt Gemeentepeiler een leuke en eenvoudige manier om te participeren! De response op peilingen hierdoor doorgaans erg hoog (gemiddeld 60-70%).

Gemeente Dashboard kaartbeeld

Direct resultaat op de kaart

Met Gemeentepeiler beschikt u over een krachtig dashboard waarmee u op een geografische manier direct inzicht krijgt in de resultaten van peilingen. Na het versturen van een peiling komen er direct tussenresultaten binnen op het dashboard van de gemeente, op die manier krijgt de gemeente erg snel een indruk van de opinie in de gemeente. Deze resultaten kunnen per dorp, wijk of buurt bekeken worden, ook krijgt u inzicht in het resultaat per leeftijdscategorie van de bevolking.

Middels het Gemeentepeiler dashboard verwerft u het inzicht dat u nodig heeft voor inwoner-gedreven besluitvorming en uiteindelijk een gedragen beleid.

Vraag een demo aan

Privacy en security by design

Gemeentepeiler is gebouwd zodat gemeenten in Nederland op een veilige manier aan de slag kunnen met burgerparticipatie. De privacy van uw inwoners is hierbij essentieel. Gemeentepeiler is ontworpen met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) als uitgangspunt. Zo vraagt de app alleen om gegevens die van belang zijn voor het onderzoek, ook leggen we duidelijk uit waarom bepaalde gegevens nodig zijn. De gegevens van uw inwoners worden daarnaast beveiligd volgens militaire standaarden.

Anders dan bij andere online onderzoekstools en enquête’s blijft de gemeente ten alle tijden eigenaar van de data die u inwint met de Gemeentepeiler app.

Privacy Beveiliging Gemeente

Betrek alle inwoners

Met Gemeentepeiler bereikt u iedereen. Door het laagdrempelige karakter van Gemeentepeiler hoort u niet alleen de mensen die u regelmatig tegenkomt bij een wijkbijeenkomst of in de raadszaal, maar ook mensen die doorgaans niet of minder gehoord worden komen aan bod.

We besteden veel aandacht aan gebruiksvriendelijkheid en eenvoud van de app. Hierdoor is Gemeentepeiler een participatie app geschikt voor jong en oud!

We helpen u met de werving van inwoners. We bepalen samen met u de communicatiestrategie en leveren promotiemateriaal dat u kunt gebruiken voor de social media campagne, in lokale kranten/weekbladen en andere uitingen.

Volledig in uw vertrouwde huisstijl.

De Gemeentepeiler app past zich automatisch aan aan uw gemeentelijke huisstijl en heeft hierdoor de vertrouwde uitstraling die uw inwoners verwachten.

Benieuwd hoe dit er voor uw gemeente uit ziet?

Realiseer een hogere response

In plaat van ellenlange saaie enquêtes verstuurt u korte series met vragen naar uw inwoners. Een peiling is in een mum van tijd beantwoord, het is zo eenvoudig als het beantwoorden van een WhatsApp berichtje. Gemeentepeiler sluit dus perfect aan op wat mensen tegenwoordig gewend zijn.

Uw inwoners zien direct wat andere inwoners in hun omgeving van dit onderwerp vonden en krijgen hierdoor een directe beloning voor hun response. De response op peilingen hierdoor doorgaans erg hoog (gemiddeld 60-70%).

VRAAG EEN DEMO AAN
Hogere responseratio onderzoek gemeente

wilt u meer weten?

We komen graag een keer bij u langs om te laten zien wat u allemaal met Gemeentepeiler kunt bereiken. Stuur ons een mailtje op [email protected] of bel naar 0316 849 358