Gemeente Roosendaal

Nieuw ziekenhuis op locatie De Bulkenaar

In het gebied van De Bulkenaar komt straks het nieuwe Bravis ziekenhuis. De Raad van Bestuur van het Bravis ziekenhuis maakte dit besluit afgelopen juni definitief. Vanaf 2025 vindt alle spoedeisende en complexe klinische ziekenhuiszorg vanuit deze nieuwe locatie De Bulkenaar plaats.

Alle zorg onder één dak levert grote voordelen op. Zo kunnen o.a. de medisch specialisten en andere zorgverleners nog beter samenwerken, waardoor de zorg verder kan verbeteren en vernieuwen. Patiënten hoeven niet meer heen en weer te reizen tussen twee locaties. Op één locatie kun je bovendien efficiënter werken en verliest het personeel geen tijd meer aan reizen tussen twee vestigingen. Met één hoofdlocatie, centraal gelegen in het werkgebied, zorgt Bravis voor toekomstbestendige ziekenhuiszorg in West-Brabant.

Tussen 27 september en 25 oktober kunt u meedenken via de Gemeentepeiler app. Download de app zodat u de vragen kunt beantwoorden.

Download Android app Download Iphone app

waarom deze enquête?

De komst van het nieuwe ziekenhuis naar gebied van De Bulkenaar biedt diverse mogelijkheden en kansen voor de ontwikkeling van het gehele gebied. Waar het nieuwe ziekenhuis komt in het gebied De Bulkenaar is nog niet vastgesteld. De komende maanden gaat de gemeente aan de slag met deze gebiedsontwikkeling, waarin ook wordt gekeken naar de locatie van het ziekenhuis in het gebied De Bulkenaar.

De gemeente en Bravis willen, bij de ontwikkeling van het gebied en de komst van het nieuwe ziekenhuis, de inwoners van Roosendaal betrekken. We willen weten wat uw grootste zorgen zijn, waar liggen ook kansen voor de ontwikkeling en hoe kijkt u tegen de nieuwe verbindingsweg aan? Om een breed inzicht te krijgen wordt deze enquête online onder bewoners van Roosendaal verspreid. Op 27 september worden in de directe omgeving van De Bulkenaar mensen aan huis bezocht en op 28 september komt in het winkelcentrum Tolberg een tafel te staan met een grote luchtfoto van gebied De Bulkenaar en de omgeving erop. Hier gaan we graag het gesprek met u aan over de ontwikkeling van Gebied De Bulkenaar waar straks het nieuwe ziekenhuis voor de regio verrijst.

 

Wat wordt er met de uitkomsten gedaan?

Alle verzamelde informatie wordt gebundeld en afgezet tegen kaders en ambities van de gemeente en Bravis. Hierdoor wordt het voor de gemeente en Bravis inzichtelijker over welke thema’s in het vervolgproces verder gesproken moet worden. Alle uitkomsten worden in een bewonersbijeenkomst en ook online teruggekoppeld. In deze bijeenkomst wordt ook meer informatie gegeven over het vervolgproces. We nodigen u na uitwerking van de resultaten tijdig uit voor deze bijeenkomst.

Tussen 27 september en 25 oktober kunt u meedenken via de Gemeentepeiler app. Download de app zodat u de vragen kunt beantwoorden.

Download Android app Download Iphone app

Heeft u vragen over de app? Mail ons dan op [email protected]