Skip to content

Welkom bij Gemeentepeiler!👋

Geef je mening over jouw gemeente met Gemeentepeiler.

Op deze pagina lees je hoe Gemeentepeiler werkt, hoe je mee kunt doen en hoe we omgaan met jouw gegevens.

Doe mee met een peiling van jouw gemeente!

Heeft jouw gemeente je uitgenodigd voor peiling? Kies dan hieronder op welke manier jij mee wilt doen.

Eerst meer weten? Lees dan verder op deze pagina of bekijk de veelgestelde vragen 👇

Iphone Gemeentepeiler

Download iPhone app

Heb je een iPhone? Dan kun je de Gemeentepeiler iPhone app hier downloaden.

QR-apple iphone

Download Android app

Heb je een Android-telefoon, zoals een Samsung, Google Pixel of OnePlus? Dan kun je de Gemeentepeiler Android app hier downloaden.

QR-google ANDROID

Wat is Gemeentepeiler

Gemeentepeiler is een praktische digitale manier om jouw mening te delen over diverse onderwerpen in je gemeente. Gemeentepeiler is beschikbaar als een app op de smartphone en als een website.

🗳️ Vrijheid blijheid

Je hebt de vrijheid om te kiezen wanneer en over welke onderwerpen je wilt deelnemen, zonder verplichtingen. Je hebt de mogelijkheid om je gedachten te delen over lokale kwesties en verbeteringen, en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van jouw gemeente. Bij Gemeentepeiler staat jouw stem centraal, zonder poespas. Heb je geen zin meer in peilingen? Dan verwijder je jouw account en zul je geen peilingen mee ontvangen. Ook worden jouw gegevens op dat moment meteen verwijderd.

🔐 Veiligheid & Privacy

Bij Gemeentepeiler is jouw privacy onze topprioriteit. We verzamelen alleen de informatie die we echt nodig hebben, zoals je voornaam, geslacht, leeftijd, postcode en e-mailadres. Deze gegevens helpen ons om peilingen op maat te maken en je relevante informatie te sturen. Maar maak je geen zorgen, je persoonlijke gegevens zijn veilig bij ons. We delen ze nooit met anderen en koppelen ze nooit aan je antwoorden op peilingen.
Jouw privacy is belangrijk voor ons, en we nemen strenge maatregelen om ervoor te zorgen dat je gegevens goed beveiligd zijn tegen ongeoorloofde toegang, verandering of verlies.

Waarom zijn we met Gemeentepeiler begonnen?

🌟 Hoe het begon

Gemeentepeiler is gestart omdat we zelf ervoeren dat we niet op de juiste manier betrokken werden bij gemeentelijke besluitvorming. Lange papieren enquêtes of onhandige online vragenlijsten die niet goed op onze telefoons werkten, dat is niet meer van deze tijd en dat kan veel beter en makkelijker!

Met onze ervaring en expertise in toegankelijkheid en gebruiksvriendelijk ontwerp, ontwikkelden we daarom Gemeentepeiler. Ons doel is altijd geweest om een eenvoudig en effectief platform te bieden waar inwoners moeiteloos hun stem kunnen laten horen en actief kunnen deelnemen aan lokale beslissingen. We zijn er namelijk van overtuigd dat inwoners een waardevolle bijdrage leveren aan het vormgeven van hun gemeenschap.

💬 Vertel ons hoe het beter kan!

Inmiddels zijn er duizenden peilingen ingevuld en streven we er voortdurend naar om Gemeentepeiler nog beter te laten aansluiten op de behoeften van inwoners zoals jij.

Jouw feedback is van onschatbare waarde voor ons, want we willen blijven leren en groeien op basis van jouw ervaringen. Dus, als je feedback hebt, aarzel dan niet om het met ons te delen. We luisteren graag naar jouw suggesties en opmerkingen om Gemeentepeiler te blijven verbeteren en nog waardevoller te maken voor jou en alle inwoners. Samen kunnen we een positieve impact hebben op onze gemeenschappen.

Deze gemeenten doen al mee

Steeds meer gemeenten ontdekken Gemeentepeiler!

Logo-gemeente-Rotterdam-e1465119871220
kerkrade logo
Gemeentepeiler Den Helder

Veelgestelde vragen

Een aantal vragen die we vaker tegenkomen.

Je kunt deelnemen via de Gemeentepeiler-app of de website, afhankelijk van jouw voorkeur. Kies de methode die het beste bij je past.

Gemeentepeiler app voor Apple/iPhone telefoons

Gemeentepeiler app voor Google/Android telefoons

Gemeentepeiler webversie (voor tablets en computers)

Het is wel een voorwaarde dat jouw gemeente ook meedoet!

Je moet een account aanmaken op Gemeentepeiler omdat we fraude willen voorkomen en ervoor willen zorgen dat de peilingen representatief zijn voor de inwoners van jouw gemeente. Het is belangrijk om te weten dat je dit slechts één keer hoeft te doen. Zodra je een account hebt aangemaakt, ontvang je regelmatig peilingen waaraan je kunt deelnemen. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat de antwoorden die we verzamelen echt afkomstig zijn van inwoners van jouw gemeente.

Ja, we nemen de bescherming van jouw gegevens serieus. We hebben beveiligingsmaatregelen getroffen, waaronder sterke versleuteling, om jouw gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang.

Jouw antwoorden op peilingen worden nooit aan specifieke persoonsgegevens gekoppeld. De gemeente heeft specifieke gegevens nodig om de resultaten beter te begrijpen. De postcode helpt bijvoorbeeld om de verdeling van antwoorden in een bepaalde wijk te zien, terwijl leeftijdsinformatie inzicht geeft in de meningen van verschillende leeftijdsgroepen over een onderwerp. Deze gegevens worden geanonimiseerd opgeslagen, wat betekent dat ze niet tot individuele deelnemers kunnen worden herleid. Het draait om groepen en niet om individuen.

Ja, je kunt contact opnemen via [email protected] om jouw gegevens te laten verwijderen als dat nodig is. Bovendien kun je op elk moment stoppen door eenvoudigweg jouw account te verwijderen.

Zeker! Jouw feedback is waardevol voor ons. We horen graag wat jouw ervaringen en ideeën zijn! Gebruik hiervoor het formulier op deze pagina.

De gemeente stuurt regelmatig korte peilingen over specifieke onderwerpen om meer diepgang in de resultaten te brengen. Dit helpt gemeenten om beter inzicht te krijgen in de behoeften en meningen van inwoners en zo lokale besluitvorming te verbeteren. We geloven dat jouw input van onschatbare waarde is voor het vormgeven van een betere gemeente.

Stel jouw vraag!

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een bericht en we beantwoorden hem graag!