Skip to content

Burgerparticipatie tools

Met Gemeentepeiler kun je gemakkelijk een digitaal burgerpanel opzetten via een app. Het is een handige tool voor burgerparticipatie die past bij de omgevingswet. Iedereen kan de app gebruiken en meedoen. Zo wordt burgerparticipatie toegankelijk voor iedereen!

Burgerpanel

participatie 1

Inwoners blijvend betrekken

Wil je de inwoners van jouw gemeente betrekken bij het beleid? Overweeg dan om een digitaal burgerpanel op te zetten. Het kan een geweldige manier zijn om de meningen van burgers te peilen en te gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen. En met de Gemeentepeiler app wordt het opzetten van zo'n panel een stuk eenvoudiger en gebruiksvriendelijker.

Opiniepeiling

Peil de draagvlak in de gemeente

Het is cruciaal om te weten hoeveel steun er is onder de inwoners voor nieuwe plannen of beleidsveranderingen. Met Gemeentepeiler kun je snel en eenvoudig een opiniepeiling houden en de antwoorden van burgers gebruiken om data-gedreven beleid te ontwikkelen.

Als je gemeentelijke opiniepeilingen gebruikt, krijg je waardevolle informatie die je kunt gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen. De inzet van Gemeentepeiler maakt het proces nog gemakkelijker en zorgt ervoor dat je snel antwoorden krijgt van inwoners.

omgevingswet burgerparticipatie raadplegen

Omgevingswet

omgevingswet omgevingshinder monitoren

Aan de slag met de omgevingswet

Met de invoering van de omgevingswet wordt er meer nadruk gelegd op het gezamenlijk ontwerpen van de leefomgeving door inwoners, ondernemers en de gemeente. Om dit te kunnen realiseren is het essentieel dat alle betrokkenen hun stem kunnen laten horen en kunnen meepraten over de ontwikkelingen in hun omgeving.

Gemeentepeiler kan hierbij helpen door een platform te bieden waarop inwoners via de vertrouwde Gemeentepeiler app kunnen meepraten over hun leefomgeving. Dit maakt het gemakkelijker voor inwoners om hun mening te geven en betrokken te raken bij de gemeente.

Ervaar zelf hoe het werkt

Is je interesse gewekt? Onze adviseur Christien neemt je graag mee in alle mogelijkheden tijdens een demo.