Skip to content

Digitaal Burgerpanel

Heeft u al een burgerpanel dat u wilt moderniseren? Of wilt u starten met een digitaal inwoner panel waarin uw inwoners een bijdrage kunnen leveren aan uw beleid?

Met Gemeentepeiler start u snel en eenvoudig met het opzetten van een digitaal inwonerpanel. Bekijk hieronder hoe het werkt!

Inwoners blijvend betrekken

Een burgerpanel is een waardevol instrument voor jouw gemeente. Het bestaat uit een solide groep inwoners die regelmatig hun mening delen via de Gemeentepeiler app. Deze groep is betrokken bij lokale kwesties en draagt bij aan het verzamelen van waardevolle inzichten.

Deze panelleden ontvangen op regelmatige basis peilingen over uiteenlopende onderwerpen, variërend van veiligheid en duurzaamheid tot sociale kwesties. Ze kunnen eenvoudig deelnemen aan deze peilingen en direct zien hoe andere panelleden over dezelfde onderwerpen denken. Dit draagt bij aan een levendige discussie en een dieper begrip van de lokale opinies..

Opiniepeiling social media
cliëntenparticipatie burgerpanel

Een vliegende start!

Om het burgerpanel te laten groeien en de betrokkenheid in jouw gemeente te vergroten, is continue promotie van essentieel belang. Hier komen wij in beeld.

Als je met Gemeentepeiler begint, bieden we je een speciaal startpakket aan. In dit pakket vind je nuttige promotiematerialen, zoals afbeeldingen en informatie, die je kunt gebruiken om het burgerpanel onder de aandacht te brengen in jouw gemeente. Op deze manier betrek je meer inwoners en geef je hen een stem in de lokale besluitvorming. Het resultaat? Een structureel groeiend burgerpanel dat jouw gemeente vooruit helpt!

In 3 stappen naar een succesvol Burgerpanel

Digitaal burgerpanel starten en promotie

STAP 1
Betrek inwoners

In samenwerking met jouw communicatieafdeling stellen we een doordacht communicatieplan op en ontwikkelen we effectief promotiemateriaal dat geschikt is voor al jouw beschikbare communicatiekanalen. Deze nauwe samenwerking stelt ons in staat om het burgerpanel succesvol te lanceren in jouw gemeente.

We begrijpen de waarde van betrokkenheid en inspraak van jouw inwoners, en samen streven we ernaar om een succesvol burgerpanel te creëren dat een echte impact heeft op de lokale besluitvorming.

Digitaal burgerpanel regelmatig peilen

STAP 2
Stel regelmatig vragen

Met Gemeentepeiler kun je peilingen over diverse onderwerpen versturen om inzicht te krijgen in de publieke opinie over zaken zoals buurttevredenheid, duurzaamheid, veiligheid en gemeentelijke dienstverlening.

Op regelmatige basis vragen aan het digitale burgerpanel voorleggen zorgt voor een groeiende betrokkenheid van inwoners.

Burgerpanel groeien

STAP 3

Een groeiend burgerpanel

Na de lancering van het burgerpanel stopt onze ondersteuning niet. We blijven jou actief begeleiden bij het bereiken van inwoners en betrekken van nieuwe panelleden. Dit houdt in dat we je voorzien van nuttig promotiemateriaal, zoals wervende teksten, aansprekende video's en visueel aantrekkelijke afbeeldingen. Met deze materialen kun je effectief communiceren via verschillende kanalen, zoals sociale media, regionale weekbladen en kranten.

Samen zorgen we ervoor dat jouw burgerpanel blijft groeien en dat steeds meer inwoners hun stem laten horen in de lokale besluitvorming. Het resultaat is een actief en betrokken burgerpanel dat waardevolle inzichten oplevert voor jouw gemeente.

Burgerpanel Dashboard

Wanneer je peilingen verstuurt naar de leden van je digitale burgerpanel, krijg je direct een geografisch overzicht van de resultaten. Ons Gemeentepeiler Dashboard is een veilig en gebruiksvriendelijk platform waarmee je snel inzicht krijgt in de meningen in jouw gemeente. Je digitale burgerpanel is uitgerust met een geografisch dashboard, zodat je precies kunt zien wat er waar gebeurt. Hiermee kun je jouw beleid aanpassen aan lokale behoeften en situaties, gebaseerd op feitelijke gegevens.

Het Gemeentepeiler Dashboard biedt alle tools die je nodig hebt voor succesvolle en praktische interactieve beleidsvorming. Alle resultaten worden op jouw dashboard verzameld. Je kunt peilingen exporteren om ze te gebruiken in andere programma's of om te delen met inwoners, collega's en andere belanghebbenden.

Het digitale burgerpanel van Gemeentepeiler voldoet aan strenge beveiligingseisen en is toegankelijk via je webbrowser.

Deelnemende gemeenten

Samen met deze gemeenten bouwen we aan laagdrempelige burgerparticipatie. Sluit jij je ook aan?

Logo-gemeente-Rotterdam-e1465119871220
kerkrade logo
Gemeentepeiler Den Helder

Ervaar zelf hoe het werkt

Is je interesse gewekt? Onze adviseur Christien neemt je graag mee in alle mogelijkheden tijdens een demo.

Ontvang direct onze brochure!

De Gemeentepeiler brochure is ideaal om te delen met collega’s. Vraag hem aan en we sturen hem zo snel mogelijk naar je toe!