Skip to content
Burgerparticipatie Rotterdam

In juli 2018 is in de gemeente Rotterdam begonnen met een pilot om te zien hoe Rotterdamse gebruikers de Gemeentepeiler app ervaren. De peilingen die we in deze eerste fase hebben verstuurd waren vrij algemeen van aard. Deze fase was voornamelijk bedoeld om te onderzoeken of gebruikers het prettig vinden om hun mening te geven via de Gemeentepeiler app.

Na afloop van deze eerste fase is er een evaluatiepeiling verstuurd waarin deelnemers hun mening over de Gemeentepeiler app konden geven. De resultaten van deze evaluatiepeiling zijn erg positief: ruim 90% van de respondenten gaf aan dat zij de app in de toekomst willen blijven gebruiken.

Ruim 80% van de respondenten gaf aan dat het voor hen meerwaarde heeft als peilingen ook over hun eigen wijk of gebied zouden gaan. Dat komt erg mooi uit want dat is precies wat in de volgende fase gaat gebeuren. Vanaf oktober wordt gestart met deze volgende fase waarin lokale vraagstukken aan inwoners van specifieke gebieden/wijken van de gemeente Rotterdam worden voorgelegd. Momenteel gaat het om de wijken Zevenkamp en Nesselande en het gebied Overschie. Uitbreiding naar andere wijken kan op elk moment.

Meer informatie over de Gemeentepeiler pilot:

Thijs van Hall, Gemeentepeiler: [email protected]
Peter Kalksma, gemeente Rotterdam, afdeling OBI: [email protected]

Deel dit artikel met jouw netwerk!

Ervaar zelf hoe het werkt

Is je interesse gewekt? Onze adviseur Christien neemt je graag mee in alle mogelijkheden tijdens een demo.